Ads Top

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÇALIKLA RÖPORTAJ

Ak Parti Gençlik Kolları Tanıtım ve medya başkanlığı Malatya Milletvekili Öznur Çalık'la röportaj yaptı:
İşte o röportaj :
"Ak Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Tanıtım ve Medya Başkanlığı olarak siyasi büyüklerimizin tecrübelerinden faydalanmak ve teşkilatlarımızdaki genç siyasetçi arkadaşlarımıza örnek teşkil etmesi amacıyla başladığımız röportajların ilkini Halkla ilişkiler Başkanı, Genel Başkan Yardımcımız ve Malatya Milletvekilimiz Öznur Çalık’la gerçekleştirdik. Gençlik yıllarının hiçbir anını amaçsız geçirmeden, üniversite hayatı sırasında ve sonrasında sivil toplum kuruluşlarında, meslek örgütlerinde ve hemşeri derneklerinde çok aktif rol almış, bir kısmının da kurucusu ve yöneticiliğini yapmış. Öznur Çalık, güzel bir Anadolu şehri olan Malatya’da eczacılık yaparak hayatını kazanıyor. Bundan 13 sene evvel Ak Parti kurulduğunda Öznur Çalık burada da rol alıp kurucular arasında yer almış. Sonrasında sahip olduğu deneyim ve altyapı kendisini sürekli daha ileriye götürmüş. Ve son olarak, birkaç hafta önce Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak atandı. Kendileriyle bu aşamaya gelene kadarki yaşamını konuştuk. Sıcak bir ortamda geçen sohbetimizde gençlere birçok önemli tavsiyede bulundu, tecrübelerini paylaştı. Tüm gençler adına kendilerine teşekkür ediyoruz ve yeni görevlerinde başarılar diliyoruz.


Partimizde yapılan son görev değişikliğiyle birlikte Genel Başkan Yardımcısı oldunuz. Hayırlı olsun.
Ak Parti'nin kuruluşundan itibaren pek çok kademede görevler aldınız. Ak Parti bünyesindeki hayatınızdan bahseder misiniz?
Ak Parti Gençlik Kollarına, Tanıtım Medya Başkanlığına ve değerli yöneticilerine canı gönülden teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun ziyaretiyle kalmayıp geçmişi öğrenmek istemeniz, tecrübe paylaşımı için buraya gelmeniz beni çok mutlu etti. Geleceğimizi emanet edeceğimiz siz gençlerin bu tavrı bize umut veriyor. Ak Parti’nin kuruluşundan itibaren 13 sene geçti ve ilk günden başlayarak görevler aldım. 2007 seçimlerinde meclise Malatya milletvekili olarak girdim ve iki dönemdir bu görevi yürütüyorum. Bununla birlikte de Genel Merkezdeki MKYK görevime devam ediyorum. Son değişimle birlikte de Halkla İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine atandım. Bu konumun gereği olarak da ülkemizdeki tüm dernekler, sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri, kadın, gençlik ve aklınıza gelebilecek tüm gruplarla bir arada olacağız. Gençlik kollarımızla ve gençlik örgütleriyle de çok yakın temaslarımız olacak.


Bir kadın ve anne olarak siyaset yaşantınız nasıl geçiyor?
Bu soru benim siyasette karşılaştığım tüm röportajlarda ilk soru olarak geldi, ilk defa siz ikinci soru olarak sordunuz. Siyasette öncelikle birey olarak, insan olarak var olmak zorundayız. Kadın da erkek de bu millete hizmet etmek için siyaset yapıyoruz ve bu sorumluluğun bilincinde olmamız gerekir. Bunların yanında siyasette kadın olarak yer almak elbette çok zor. Ama eskiye göre bizim kurucu genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kadınlara siyasette alan açması sebebiyle daha iyi durumdayız. İlk günden itibaren kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık yaptı. Bu çaba sayesinde kadın siyasetçiler olarak bu sorunu minimum düzeyde hissettik. Ak Parti öncesi kadının siyasette neredeyse hiç yer bulamadığını görüyoruz. Meclisteki temsil oranı ne kadar ehemmiyet verildiğini hepimiz biliyoruz. Ak Parti öncesi meclisteki kadın temsil oranı yalnızca %4.4 idi. Şimdi ise .5 seviyesindeyiz. Diğer siyasi partiler de kadın temsilini arttırdı. Ak Partinin örnek alınacak en önemli noktalarından biri de budur. Anne ve eş olarak işimizin çok zor olduğunu biliyoruz. İki evladım var. Eşim, çekirdek ailem ve büyük ailem bana hep destek oldu. Kadın siyasetçi için aile ve eş desteği çok elzemdir. Son aldığım görevde dahi ailemin desteğini çok yakından hissettim.


Siyaset öncesi dönemde birçok sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerinde çalışmalar yaptınız. Bu dönemi anlatır mısınız? Genç siyasetçilere bu topluluklarda aktif rol almayı tavsiye eder misiniz?
Kesinlikle! Şuan Türkiye’de 150 bine yakın sivil toplum örgütü var. Buna rağmen dünya ortalamasının altındayız. Örgütlü toplum olmayı hepimizin öğrenmesi gerek. Sorunların daha rahat çözümü için bu şart. Hem üniversite yıllarımda hem meslek hayatımda bu grupların arasında yer aldım. Bazılarının kurucusu ve yöneticisi oldum. Kadın, meslek ve hemşeri topluluklarında çok fazla şey öğrendim. Siz gençlere de parasız olarak alabileceğiniz en önemli eğitimlerden biri olduğu için mutlaka katılmanızı tavsiye ediyorum. Özellikle siyaset hayatında bu yanınızın olması size çok büyük avantajlar sağlayacaktır. Ak Parti gençlik kolları da Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütüdür. Bunun için tüm gençleri bu partinin çeşitli teşkilatlarında rol almaya davet ediyorum.


TBMM'de erken yaşta olan evlilikleri araştırmak üzere kurulan komisyona başkanlık etmişsiniz. Çocuk yaşta olan evliliklerin sebepleri ve sonuçları üzerinden bizleri aydınlatabilir misiniz?
Benim özellikle çalıştığım alan budur. Tüm dünyada yaşanan en önemli sorunlardan biri erken yaştaki evliliklerdir. Tabi ki bu sorun ülkemizde de yaşanmaktadır. Burada erken yaş diye tanımlanan yaşlar bazen dokuza bazen ona kadar inebiliyor. Bize göre 16 yaşın altındaki evlilikler büyük sorun ve tehlike içeriyor. Henüz çocuk yaşta anne baba olabiliyorlar. Bu iki taraf için de büyük sorun. Ailelerin bu konuda ciddi bilinçlendirilmesi gerek. Hayatın henüz çocukluk evresinde asla baş edemeyecekleri bir yük yüklemeyelim evlatlarımıza. Hayatlarını karartmayalım. Birçok bakanlıkla bu konu ekseninde çok fazla işbirliği yaptık. Bunun önüne geçmek için elimizden geleni yapacağız.


Memleketiniz ve seçim bölgeniz olan Malatya her seçimde Ak Partiye en büyük desteği veren şehirlerimizin başında geliyor. Bu sonucu sağlamak için nasıl çalışmalar yapıyorsunuz?
Malatya benim hem seçim hem geçim bölgem. İlk çalışmaya Malatya’da başladım. Açtığım eczane hala benim geçimimi sağladım yerdir. Ve aynı zamanda vekilliği bana veren il de burasıdır. Malatya’nın başarısında partinin yönetiminin büyük etkisi olmakla birlikte seçim başarısı teşkilatla çok alakalıdır. Bunun için Malatya il teşkilatında görev alan herkes bu başarının altına imza atmıştır. Sandık takibi çok önemlidir. Bunu da ancak teşkilat mensupları başarabilir. Her seçimde p civarında bir destekle Ak Parti’nin kalesi haline gelmiştir Malatya. Bu sebeple il başkanından bina görevlisine, mahalle yapılanmasından gençlik kollarında çalışan her bir kardeşime teşekkür ediyorum.


Halkla ilişkiler başkanlığı olarak Yeni Türkiye vizyonuyla çıktığımız bu yolda nasıl yenilikler ve projeler yapmayı düşünüyorsunuz?
Yeni Türkiye diyerek çıktığımız yolda hedeflerimiz çok büyük ve doğal olarak işimiz de çok. Çünkü eski Türkiye’de yasaklar vardı, vesayet vardı, krizler vardı, enflasyon vardı, faili meçhuller vardı, yolsuzluklar vardı ve aklınıza gelebilecek her türlü sorun vardı. Şimdi ise Yeni Türkiye’nin temellerini atarken ekonomik istikrar var, siyasi istikrar var, demokratikleşme var, insana değer veren bir yönetim var, aktif bir dış politika siyaseti yapan değerli yöneticileri var. Yeni Türkiye doğrultusunda herkesin bir görevi var. Halkla İlişkiler Başkanlığı olarak bizim üzerimize düşen; özellikle demokratikleşme süreci çerçevesinde sivil toplum örgütleriyle görüşmek. Yeni Türkiye’de sesini duyuran sivil toplum örgütleri olacak. Bizler de bütün teşkilat mensupları olarak onlarla toplantılar yapıp çözümün bir parçası haline getireceğiz. Sayın Genel Başkanımızın katılımıyla da bu toplantılar devam edecek. Sivil toplum örgütlerinin Yeni Türkiye ile ilgili düşüncelerini alacağız ve bunların düşünceden aksiyona geçmesini sağlayacağız. Bizim başkanlığımız, vatandaşın devletle arasında kurulacak köprü vazifesi görecektir.


Ak Parti Gençlik Kollarında siyasi hayatın içinde bulunan iki milyon arkadaşımıza siyaset, eğitim, kariyer konularında neler önerirsiniz?
Önlerinde çok önemli bir rol model var. 18 yaşında siyasete başlamış, gençlik kolları genel başkanlığı yapmış ve 40 yıllık bir siyasi deneyimin sonunda milletin desteğini alıp cumhurbaşkanı olan bir lider var. Tüm Türkiye’nin ve dünyanın takdirini kazanmış bir “reis” var. Onun sahip olduğu tecrübe kitaplara sığmayacak kadar fazladır. Ve bir de yine gençlerimize örnek olacak bir “hoca” var. Sayın genel başkanımızın yetiştirdiği gençlere bakacak olursak gençlerin neden hocayı izlemeleri gerektiğini görebiliriz. Bu sebeple yarınlarımızı inşa edecek olan gençlerimiz için siyasi hayatın içinde bulunmak çok önemlidir. 77 milyon nüfusumuzun ’sini gençlerimiz oluşturuyor. Bu genç nüfus bizim ülke olarak en önemli zenginliğimizdir. Bu gençlerimize harekete geçmeyi tavsiye ediyorum. Bir Ak Parti teşkilatına üye olun ve “ben de varım!” deyin. Türkiye’nin değişimine siz de katkı sağlayın. Bizlere fikir verin. Biz sadece 25 yaşından sonra değil, 18 yaşından itibaren de milletvekili seçilebileceğini düşünüyoruz. Bu yaştaki vatandaşlarımız da seçilsin ki milyonlarca gencimizi temsilen mecliste çıkıp gençler için yapılması gerekenleri anlatsınlar. Bugün 20 yaşında olan genç kardeşimiz Ak parti iktidara geldiğinde henüz 7 yaşındaydı. Yani bizden öncesini bilmiyor, tasavvur dahi edemiyordu. O nedenle tüm gençlerimizin yapması gereken en önemli şey “eski Türkiye’yi” araştırıp, okuyup, dinleyip öğrenmesidir. Bizler arada kuşak farkı olduğu için bunu anlatmakta zorlanabiliriz. Ama bunu görebilen gençlik kolları mensubu arkadaşlarımın bu değişimi arkadaşlarına anlatması gerekir. Onların da eski ve yeni Türkiye’nin ayrımını yapabilmesine vesile olabilir. Sözün özü; bizlerden ziyade gençlerimizin siyasette ben de varım demesi gerek. Bunu dedikten sonra da elini taşın altına koyan, dava şuuruyla yetişmiş, adaleti gözeten ve yarınları inşa ederken dünü unutmadan, bugünü yaşayarak ve “kim var?” dendiğinde “ben varım!” diyebilen bir gençlik tasavvur ediyorum. Ve onların siyasette var olmasını istiyorum. Yeni Türkiye’de gençlerin böyle güzel liderleri varken onları örnek alıp geleceğin bakanları, başbakanları olmalarını diliyorum.
Hazırlayan: Tanıtım ve Medya Başkanlığı Röportaj Ekibi

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.